Payroll / HR medewerker – Alphen aan den Rijn

Payroll / HR medewerker – Alphen aan den Rijn

Introductie

Is de salarisadministratie jouw ding? En heb je de eerste stappen inmiddels gezet in deze richting, dan is deze (tijdelijke) functie voor jou interessant.

Organisatie

De organisatie die op zoek is naar jou, is een grote en bekende partij in de detailhandel, die snel inspeelt op vernieuwingen in de huidige markt. Een innovatief bedrijf dus! Binnen het bedrijf hangt een goede, informele werksfeer met een hoop hard werkende collega’s. Vanwege toenemende drukte op de HR-afdeling is er behoefte aan versterking… En daar kom jij om de hoek kijken!

Functie

Wat ga je (samen met je collega’s) doen?

  • Verwerken van alle personeelsmutaties
  • Aanspreekpunt voor medewerkers met vragen
  • Contact met managers en medewerkers uit België die HR gerelateerde vragen hebben

Functie-eisen

Voor deze functie is het belangrijk dat je enige ervaring hebt op een HR administratie, en dan met name met de salarisadministratie. Je bent fulltime inzetbaar, iets minder (32 uur) is bespreekbaar. Je bent stressbestendig en je kunt goed tegen een hectische omgeving.

Aanbod

Een tijdelijke functie voor 4 tot 6 maanden, voor 32-40 uur in een erg leuk team.

Inlichtingen

Linda Tjaden 06-10917609

Payroll / HR medewerker – Alphen aan den Rijn

En dat is nog niet alles...

Ontdek meer vacatures

Sales manager Zorg – regio Utrecht

Introductie Jij houdt van het gesprek aangaan met (nieuwe) klanten en weet hen te overtuigen om met jou in zee te gaan. Je bent een echte netwerker die altijd zijn / haar ogen ogen en oren open heeft, op zoek naar nieuwe kansen. Sales manager Zorg – regio Utrecht

Lees meer »
Schuiven naar boven